Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

7 september 2020

Review: Asics Novablast

Graag stel ik mij eerst even kort aan jullie voor. Ik ben Stella van de Velden, verkoopadviseur bij ZorgSaam Lopers Company en al ruim 20 jaar een gepassioneerde en fanatieke (hard)loper. In al die jaren heb ik al aardig wat schoenen versleten en aan mij de eer om jullie (ZorgSaam) hardlopers & wandelaars, maandelijks van een review te voorzien. In onze winkel in Hellendoorn hebben we een uitgebreide collectie hardloop-, trial- en wandelschoenen. Iedere maand onderzoek ik een nieuw model uit onze collectie en deel ik mijn ervaringen met jullie.

Asics

De hardloopschoenen waar ik ooit mijn eerste kilometers op liep waren van het merk Asics. Ook mijn eerste wedstrijden liep ik op een paar hardloopschoenen van Asics. Asics is een Japanse fabrikant van sportschoenen en kleding en het merk betekent letterlijk: een gezonde ziel in een gezond lichaam. Ik deel graag mijn ervaringen met de nieuwe en neutrale schoen binnen de collectie van Asics: de Novablast.

Mijn Asics collectie

Novablast

Het type Novablast is een neutrale schoen en is niet te vergelijken met een ander model van Asics. De Novablast heeft een relatief eenvoudig bovenwerk dat goed functioneert en daaronder een extra dikke en zachte tussenzool zonder verschillende materialen.  In het type Novablast is het woord Blast in verwerkt en betekent “explosie”. De schoen voelt veerkrachtig en zeer energiek onder de voet en zoals de naam al aangeeft, zeer explosief!

Nieuwe technologie: FlyteFoam Blast

De Asics Novablast bevat een enorme hoeveelheid FlyteFoam Blast. Dit is een materiaal dat is opgebouwd uit een nieuwe technologie. Dit materiaal maakt de  Novablast tot een energieke schoen, zelfs de schoen die de allermeeste energie teruggeeft aan de hardloper bij iedere stap. De zogeheten energy-return. De zool van de Novablast zorgt voor een trampoline- effect en voor voortstuwing gedurende langere runs. Het model heeft daarnaast een Flytefoam Propel midden onder de hiel van de voet om de duurzaamheid van de schoen te verlengen.

Een testronde op de Novablast

Zodra ik de schoenen uit de doos neem valt mij direct op dat deze totaal anders ogen dan de gemiddelde Asics schoen die ik hiervoor heb gehad. Ik besluit ze direct aan te trekken voor een testrondje in mijn achtertuin: de Sallandse Heuvelrug! De pasvorm is prima en het zachte jacquard mesh bovenwerk sluit goed aan om mijn voet. Dit type bovenwerk zorgt voor een uitstekende luchtcirculatie, waardoor je voeten koel blijven tijdens het hardlopen.

De Novablast voelt zeer zacht en comfortabel aan en ik voel dat ik hoog sta. Dit hoog staan komt door de hoeveelheid foam onder de voet wat het comfort over lange afstanden bevordert. Ik start mijn loopje in een rustig tempo over de verharde paden en wissel het af met een aantal versnellingen. Wauw! Tijdens het hardlopen lijkt het alsof ik vooruit word geduwd en het hardlopen gaat moeiteloos af. De Novablast voelt zeer zacht en veerkrachtig aan! Ik merk aan het einde van mijn training dat de schoen het beste tot zijn recht komt op de verharde paden.

Ik raad de Asics Novablast aan!

De Asics Novablast is de ideale schoen voor een loper die een zachte en zeer verende hardloopschoen zoekt of graag wil proberen. Voor de hardloper die een iets snellere schoen prefereert, denk dan bijvoorbeeld eens aan de Gel-Nimbus. Qua maatvoering moet ik opmerken dat de  Novablast een beetje groter uitvalt. De Asics Novablast krijgt een welverdiende plek op mijn plank met favoriete loopschoenen!

Specificaties:

  • Lichtgewicht schoen voorzien van nieuwe FLYTEFOAM Blast tussenzoolschuim voor energieke veerkracht bij elke stap
  • De NOVABLAST-schoen is hoger van de grond dan de meeste hardloopmodellen en dat bevordert het comfort over lange afstanden
  • Zachte bovenwerk van lichte jacquard mesh deze zorgt voor uitstekende luchtcirculatie, waardoor je voeten koel blijven tijdens het hardlopen
  • Reflecterende details voor extra zichtbaarheid bij schemering of in het donker
  • De zool maakt gebruik van het bekende AHARPLUS- rubber van Asics. Dit materiaal heeft een driemaal zo sterke slijtvastheid van de traditionele buitenzool en belooft hardlopers duurzaamheid en betere tractie
  • Schoentype: neutraal
  • Heeldrop heren 10mm/dames 10mm (Hoogteverschil van de zool van een hardloopschoen van hiel naar teen)
  • Gewicht: 260 gram heren/220 gram dames
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×