Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

13 mei 2018

Loopanalyse sportfysio

Sinds 2 jaar is ZorgSaam Lopers Company hét adres voor een uitgebreide loopanalyse voor het aanmeten van hardloop-, trail- of wandelschoenen. Bij ZorgSaam Lopers Company hebben we verschillende loopanalyses, met elke zijn eigen aandachtspunten. De loopanalyses door onze sportfysiotherapeut of onze sportpodotherapeut zijn meer gericht om blessures te verhelpen en/of om prestaties te verbeteren.

Wat is de ideale hardlooptechniek ?

Wat is de ideale looptechniek? Bestaat er eigenlijk een ideale looptechniek? Als je naar een WK finale hardlopen kijkt, ongeacht welke afstand, zie je onderling altijd duidelijke verschillen. Terwijl dit toch allemaal wereldtoppers zijn! Wat voor de ene persoon een ideale loophouding is, kan voor de andere persoon wellicht niet werken.

Een verklaring hiervoor kan liggen in de manier waarop we naar een hardloper kijken. Er is geen ideale techniek maar een goede hardloper, ongeacht het niveau, zal tijdens het hardlopen een aantal stabiele en essentiële elementen in het looppatroon hebben. Een hele hoop andere elementen zijn per persoon variabel. Dit verklaart meteen het verschil in looptechniek, ook bij wereldtoppers.

Een aantal voorbeelden van deze stabiele elementen zijn een stabiele positie van je heup boven je voet tijdens de stand fase, de plaatsing van je voet ten opzichte van de grond komt van bovenaf en er is een stabiele positie van je romp waarin alleen lichte rotatiekrachten van de armen worden opgevangen. Je romp blijft rechtop tijdens het lopen. Onder de variabele elementen kun je de grootte van je passen, grootte van de knie-inzet en het landen op je voor- of middenvoet rekenen.

Kan een slechte looptechniek ook direct leiden tot blessures?

Ja dit kan zeker! Door een minder efficiënte loophouding kunnen bepaalde spieren of pezen onder grote spanning komen te staan waardoor ze overbelast raken. Hardlopen is een sport waarbij er veel van je spieren en gewrichten gevraagd wordt. Tijdens rustig hardlopen vang je al snel bij elke stap 2 tot 3x je lichaamsgewicht op. Als je op hoge snelheid loopt, kan dit zelfs nog een stuk hoger worden.

loopanalyse sportfysio - loopanalyse - zorgsaam hellendoorn - zorgsaam lopers company

Hoe kun je dit verbeteren?

Laat een kwalitatief goede loopanalyse uitvoeren, bij ZorgSaam Lopers Company maken we altijd een video analyse. Aan de hand van deze loopanalyse kan er gekeken worden welke elementen in jouw looptechniek nog verbeterd kunnen worden.

Varieer in je trainingen en probeer regelmatig eens wat loopscholing te doen. Hierbij train je ongemerkt al een hoop van deze stabiele elementen.

Wil jij een uitgebreid persoonlijk advies om je loopprestaties te verbeteren of heb je een blessure dan is de Loopanalyse Sportfysio een geschikte optie. Je kunt een afspraak bij sportfysiotherapeut Henrieke Krommendijk inplannen door te bellen met 0548-226222 of met 0548-615889 0548-615889, dit is het telefoonnummer van Fysiotherapie ZorgSaam. De loopanalyse wordt mogelijk vergoed door je zorgverzekering.

Maak een afspraak met Henrieke Krommendijk!
Afspraak maken
Henrieke Krommendijk - sportfysiotherapeut
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×