Maak een afspraak

26 januari 2020

Levensduur hardloopschoenen

Hoe lang gaat een hardloopschoen mee of wat is de levensduur van hardloopschoenen? De verkoopadviseurs van ZorgSaam Lopers Company in Hellendoorn hanteren de volgende regels.

Blessures door verouderde hardloopschoenen

Veel blessures ontstaan door te oud schoeisel. Naarmate een schoen slijt gaat de demping achteruit, dit heeft ook invloed op de afwikkeling van de schoen. Verouderde schoenen kunnen blessures aan je knieën, enkels, schenen, heupen en rug veroorzaken ten gevolge van een vergrote schokbelasting. Tijdens de afzetfase en landingsfase veert de schoen niet meer zo goed mee, dit kan de blessures in de hand werken. Verder is de levensduur van de schoenen vooral afhankelijk van de vitaliteit van de tussenzolen en de daar in verpakte dempingsmaterialen.

Wat is de levensduur hardloopschoen?

De zool van een hardloopschoen is na 2 jaar uitgedroogd en de demping is dan minimaal. De demping loopt naarmate je loopt steeds verder af, zelfs als ze je 2 jaar onberoerd in de kast laat liggen droogt een zool uit en verminderd de demping.
Algemeen wordt aangenomen dat een hardloopschoen ongeveer 1500 km mee zal gaan. In de regel houden we bij ZorgSaam Lopers Company in Hellendoorn om na een jaar nieuwe hardloopschoenen te kopen en die af te wisselen met de al bestaande hardloopschoenen. Dit om blessures te voorkomen.

Tips om levensduur of aantal km bij te houden

– Zet een herinnering in je telefoon dat je over een jaar nieuwe schoenen moet kopen
– Sommige hardloop-apps zoals Strava hebben de mogelijkheid om het merk en type hardloopschoen te koppelen aan je hardloopactiviteiten. Na het kopen van een nieuwe schoenen kun je deze dus koppelen aan je hardloopapp en zo precies bij houden hoeveel kilometers je op je nieuwe hardloopschoenen gelopen hebt.

Gratis schoenencheck

Twijfel je of jouw hardloopschoenen nog voldoende demping bieden, dan kun je langskomen bij ZorgSaam Lopers Company voor een gratis schoenencheck. Wij controleren de kwaliteit van je hardloopschoenen en beoordelen of je schoenen nog enkele maanden mee kunnen of dat ze toe zijn aan vervanging. Indien nodig maken wij een korte video analyse om jou looppatroon te beoordelen.

Zijn jouw hardloopschoenen aan vervanging toe? Wij zien je graag in onze winkel in Hellendoorn en helpen jou door middel van een uitgebreide loopanalyse om tot een perfecte hardloopschoenen  te komen! Je kunt hiervoor online een afspraak maken!

 

Loopanalyse? Maak een afspraak met Stella van de Velden! Afspraak maken
Maak een afspraak met Stella van de Velden!
Afspraak maken
Stella van de Velden - Verkoop adviseur
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×