Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

23 september 2020

Hoelang gaan mijn hardloopschoenen mee?

Daan en Stella zijn allebei ervaringsdeskundige op het gebied van hardlopen en tevens verkoopadviseur bij ZorgSaam Lopers Company. Ze vertellen je in dit artikel graag meer over de gemiddelde levensduur van hardloopschoenen.

Grote kans op blessures door verouderde hardloopschoenen

Veel blessures ontstaan door het trainen op oude schoenen. Naarmate een schoen slijt gaat de demping achteruit en dit heeft invloed op de afwikkeling van je voeten tijdens het lopen. Verouderde schoenen kunnen blessures aan je knieën, enkels, schenen, heupen en rug veroorzaken omdat de schokbelasting toeneemt. Tijdens de afzet- en landingsfase veert de schoen namelijk niet meer goed mee en dit kan blessures in de hand werken.

Neemt de demping ook af als ik de schoen niet draag?

De levensduur van de schoen is grotendeels afhankelijk van de vitaliteit van de tussenzolen en de daarin opgenomen dempingsmaterialen. De zolen van hardloopschoenen zijn gemiddeld gesproken na twee jaar uitgedroogd. De resterende demping van de schoen is dan nog minimaal. De demping verslechtert naarmate je loopt maar ook wanneer de schoenen 2 jaar onaangetast in de kast blijven liggen. Nee, dit is geen fabel. De zolen drogen namelijk uit en de demping van de schoenen vermindert hierdoor drastisch. In het algemeen wordt aangenomen dat een paar hardloopschoenen ongeveer 1500 km mee kunnen. Wij hanteren de regel om na één jaar gebruik van je hardloopschoenen een nieuw paar aan te schaffen en dit paar af te wisselen met je huidige hardloopschoenen. Op deze manier kun je de nieuwe schoenen goed inlopen en voorkom je blessures,

Hoe houd ik de levensduur of het aantal km bij? 

Noteer op de dag dat je de schoenen aanschaft direct in je agenda dat je precies een jaar later moet uitkijken naar een paar nieuwe schoenen. In vele hardloopapps zoals Strava, bestaat de mogelijkheid om het merk en type hardloopschoen te registreren zodat je deze kunt koppelen aan je hardloopactiviteiten. Je kunt zo precies bijhouden hoeveel kilometers je nieuwe hardloopschoenen hebben afgelegd. Handig toch?

Doe bij ons de GRATIS schoenencheck

Twijfel je erover of je hardloopschoenen nog voldoende demping bieden? Kom gerust langs bij ZorgSaam Lopers Company voor een gratis schoenencheck. Wij controleren de kwaliteit van je hardloopschoenen en geven jou uiteraard een eerlijk advies over de status van je schoenen. Indien nodig maken wij tevens een korte videoanalyse om jouw looppatroon in beeld te brengen.

Maak online een afspraak!

Zijn jouw hardloopschoenen aan vervanging toe? Wij zien je graag in onze winkel in Hellendoorn en helpen jou door middel van een uitgebreide loopanalyse om tot de perfecte hardloopschoenen  te komen!

Maak een afspraak met Stella van de Velden!
Afspraak maken
Stella van de Velden - Verkoop adviseur
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×