Maak een afspraak

10 mei 2020

Levensduur hardloopschoenen

Hoe lang gaat een hardloopschoen eigenlijk mee? Wat is de levensduur van hardloopschoenen? De verkoopadviseurs van ZorgSaam Lopers Company in Hellendoorn vertellen je er graag meer over.

Blessures door verouderde hardloopschoenen

Veel blessures ontstaan door te oud schoeisel. Naarmate een schoen slijt gaat de demping achteruit en dit heeft invloed op de afwikkeling van de schoen. Verouderde schoenen kunnen blessures aan je knieën, enkels, schenen, heupen en rug veroorzaken omdat de schokbelasting vergroot. Tijdens de afzet- en landingsfase veert de schoen niet meer goed mee en dit kan blessures in de hand werken. Verder is de levensduur van de schoen vooral afhankelijk van de vitaliteit van de tussenzolen en de daarin opgenomen dempingsmaterialen.

Wat is de levensduur van een hardloopschoen?

De zool van een hardloopschoen is na 2 jaar uitgedroogd en de demping is dan minimaal. De demping verslechtert naarmate je loopt, zelfs wammeer de schoenen 2 jaar onaangeroerd in de kast blijven liggen drogen de zolen uit en vermindert de demping van de schoenen.
In het algemeen wordt aangenomen dat een hardloopschoen ongeveer 1500 km meegaat. Bij ZorgSaam Lopers Company hanteren wij de regel om na één jaar nieuwe hardloopschoenen aan te schaffen en dit paar af te wisselen met je huidige paar hardloopschoenen. Dit om je schoenen goed in te kunnen lopen en blessures te voorkomen.

Tips om levensduur of aantal km bij te houden

Zet een herinnering in je telefoon dat je over een jaar nieuwe schoenen moet kopen. Sommige hardloopapps zoals Strava hebben de mogelijkheid om het merk en type hardloopschoen te koppelen aan je hardloopactiviteiten. Na het kopen van een nieuwe schoenen kun je deze dus koppelen aan je hardloopapp en zo precies bijhouden hoeveel kilometers je op je nieuwe hardloopschoenen hebt gelopen.

Gratis schoenencheck

Twijfel je erover of je hardloopschoenen nog voldoende demping bieden? Kom gerust langs bij ZorgSaam Lopers Company voor een gratis schoenencheck. Wij controleren de kwaliteit van je hardloopschoenen en beoordelen of je schoenen nog enkele maanden mee kunnen of dat ze wellicht toe zijn aan vervanging. Indien nodig maken wij een korte video analyse om jou looppatroon te beoordelen. Zijn jouw hardloopschoenen aan vervanging toe? Wij zien je graag in onze winkel in Hellendoorn en helpen jou door middel van een uitgebreide loopanalyse om tot de perfecte hardloopschoenen  te komen!

Maak nu online een afspraak  met Daan of Stella!

 

Loopanalyse? Maak een afspraak met Stella van de Velden! Afspraak maken
Maak een afspraak met Stella van de Velden!
Afspraak maken
Stella van de Velden - Verkoop adviseur
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×