Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

12 september 2019

My Road to 75 part 7

Up and down

My Road to 75

Afgelopen zondag dan de eerste echte training in Tecklenburg. Vroeg uit de veren om een duurloop van 3,5 uur te gaan lopen. Vandaag staat in het teken van rustig aan dan komen we er vanzelf. Met een zo’n laag mogelijke hartslag zoveel mogelijk op en neer. Ik kan niet anders zeggen dan missie geslaagd 🙂

My Road to 75

Het totaal aantal hoogtemeters valt nog mee, dit gaat de komende weken nog wel meer worden. Maar zoals op de foto te zien zit er bijna geen vlak stuk bij tussen. Aan het eind waren de benen ook wel gaar, maar dat is natuurlijk de bedoeling van de training.

Eenmaal bij de auto aangekomen een poging gedaan om mijn tubes uit te krijgen, maar helaas schiet er meteen kramp in mijn been. Toch een nadeel zulke lange benen, dan zitten je voeten zo ver weg.. . Gelukkig komt er een vrouw aangewandeld die mij vriendelijk groet en zegt; nu al kramp? Dat moet nog wat worden! Ik leg haar uit dat ik er bijna 4 uur hardlopen op heb zitten en dat ik niet zo heel soepeltjes meer beweeg ( normaal natuurlijk enorm flexibel 😉 ) Ze vraagt of ik hulp nodig heb, daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen! Ik wens haar nog een fijne dag waarna ik voldaan in de auto stap richting huis en zij aan haar wandeling gaat beginnen.

Schoenenkeus is bekend!

My Road to 75

Afgelopen maanden is er natuurlijk veel getest met verschillende trailschoenen 🙂 Waarbij ik bij elke schoen wel zo wat voor en nadelen kan opnoemen.

My Road to 75

Ik zal er een paar uitlichten. De Inov8 Trail Talon 290 is de schoen waarop ik al meerder ultra afstanden heb gelopen, maar voor de GTL komt het profiel net iets te kort. Een logische stap is dan de Roclite 275 met een grafeen zool, bergen met grip maar de pasvorm voor mijn voeten is het net niet. Op de Lemelerberg de On Cloudventure zo’n 100 km getest, comfort ++, pasvorm ++, grip ++ maar toch durf ik het om een of andere reden niet aan voor 75 km in de alpen. Toen bleven er nog twee over, de Salomon S/Lab Ultra 2 en de Hoka Speedgoat 3. Twee compleet verschillende schoenen, maar toch mijn favorieten voor de GTL. Beide schoenen getest tijdens een 30km+ training in Tecklenburg, de Salomons gaven aan het eind toch een vermoeiend en beurs gevoel in mijn voeten. De vele stenen en kiezels begon ik wel zat te raken. Afgelopen zondag op de Speedgoats gelopen en nergens last van, met andere woorden de keuze is gemaakt: Hoka Speedgoat 3!!! Maar welke kleur?! 😉

Still shopping

My Road to 75

De laatste benodigdheden zijn binnen! Met dank aan Salomon voor het regelen van de softflasks en quickstraws. Met deze opstelling is het makkelijker om te drinken! Nu dan toch echt alles binnen dat ik denk nodig te hebben. Al met al gaat er toch een beste hoeveelheidggg spullen mee straks tijdens zo’n ultra trail.

Volg ook mijn Instagram account: @myroadtofinish voor leuke actiefoto’s en filmpjes

My Road to 75

Vorige blog gemist?! Geen probleem terug lezen kan hier: 654321

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×