Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

23 juli 2019

My Road To 75

Wie ben ik?

Voor degene die mij nog niet kennen: ik ben Daan Hardon, 36 jaar, getrouwd met Lieneke en onlangs vader geworden van onze prachtige dochter Sofia.

Wat ga ik doen?!

Volg mijn weg naar mijn nieuwe uitdaging: Grand Trail du Lac, 75km 3600d+. De komende weken/ maanden neem ik jullie mee in mijn voorbereiding op dit avontuur. Onderwerpen die aanbod komen zijn onder andere trainingsarbeid, voeding, materiaal en  natuurlijk schoenen 😉 Dit alles op een heerlijke subjectieve manier, discussieer gerust mee.  Er is geen gouden standaard en niemand is te oud om te leren!

Wie gaat er nou 75 km lopen?!

Een korte introductie over mijn hardloopleven. Ik loop al op een atletiekbaan sinds ik kan kruipen. Het hardloopbloed zit dan ook in mijn genen met een hardlopende vader en broers die ook aan atletiek doen. In 2015 ben ik begonnen met langere afstanden te lopen, Enschede Marathon & New York Marathon. Ondanks dat ik deze afstand nog altijd mooi vind om te lopen ging het toch kriebelen om verder te willen lopen. Ik kijk altijd het hele jaar uit naar het cross seizoen, dus waarom niet een hele lange cross lopen?! Dan kom je dus uit bij een trail. Zoals velen hier in de regio is dan de Salland Trail de trail om aan mee te doen. Nu zoek ik mijn uitdaging in de combinatie van afstand en hoogte meters. Ik heb niet zozeer een duurloop lichaam, 2 meter en 95 kilo, vroeger heb ik een zware knie blessure gehad en heb nooit gedacht dit nog te kunnen doen. Maar zoals ze zeggen bij ultra lopen is 90% mentaal en de andere 10% is mentaal… Het is dan ook het mentale en toch ook fysieke aspect dat mij er toe drijft om dit te gaan doen.

Story 1: Van een idee tot inschrijving

Samen met mijn loopmaatje Ronald ben ik op zoek naar een trail in september/oktober. Aangezien Lieneke en Sofia ook mee willen zijn we beperkt tot de herfstvakantie. Het oorspronkelijke idee was een 60-65 kilometer trail, maar de kortste afstand die we konden vinden was 75 kilometer. Stiekem hadden we het hier al wel eens over gehad dus waarom ook niet 😉 Eerst thuis even overleggen of het thuisfront akkoord gaat met onze wilde plannen, maar dat was geen probleem. Voor de meeste trails in het buitenland heb je tegenwoordig een medische verklaring nodig van een arts bij de inschrijving. Dus maar eens na 10 jaar een bezoekje aan de huisarts gebracht. Hij keek me verbaasd aan toen hij me zag, waarop ik grapte dat er natuurlijk nog steeds niks aan de hand was maar dat ik zijn stempel nodig had. Hij kon gelukkig Frans dus het formulier werd ingevuld. Wat ik eigenlijk ging doen vraagt hij nadat hij de stempel op het formulier zet. Ik ga 75 kilometer hardlopen antwoord ik 🙂 Toen maar samen het filmpje gekeken waarna hij schuddend met zijn hoofd mijn handschut, ik grap nog tot volgend jaar! Ook bij Ronald is het formulier klaar om te uploaden. Nu is het officieel, no way back, Let’s do this!!!

Volg ook mijn Instagram account: @myroadtofinish voor leuke actiefoto’s en filmpjes

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×