Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

Jumpers knee en hardlopen

Een jumpers knee is een blessure die normaal veel voorkomt bij sporten zoals basketbal en volleybal. Toch wordt hij zo nu en dan ook gezien bij hardlopers. Een jumpers knee kenmerkt zich door pijn onder de knieschijf. Er zijn vaak meerdere oorzaken mogelijk voor de blessure. Verkeerde of verouderde hardloopschoenen kunnen er aan bijdragen dat een jumpers knee ontstaat. Bij ZorgSaam Lopers Company in Hellendoorn zijn wij gespecialiseerd in het aanmeten van de juiste hardloopschoenen, door nauw samen te werken met de fysiotherapeuten en sportpodotherapeuten van ZorgSaam zijn wij het adres om jou blessure te verhelpen. Meer informatie over deze blessure vindt u hieronder.

De jumper`s knee (springersknie) dankt zijn naam aan het feit dat de aandoening veel voorkomt bij mensen die een sport beoefenen waarbij veel gesprongen wordt. De klachten bevinden zich rond de kniepees aan de voorzijde van de knie.

De jumper`s knee komt veelvuldig voor bij sporten waarbij (explosief) springen een belangrijk onderdeel is. Volleybal en basketbal zijn hier goede voorbeelden van.

Bron: Hierhebikpijn.nl

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×