Maak een afspraak

Marathon van Enschede

Ervaar de oudste marathon van Nederland

Kom jij hem ook ERVAREN de oudste marathon van Nederland? Op zondag 17 april 2016 gaat hij weer van start.

Loop de Enschede Marathon en geniet van de hazen en pacers op diverse tijden en afstanden, het afwisselende parcours (binnenstad en buitengebied), de vele muziek en het enthousiaste publiek langs de kant.

Enschede Marathon is met haar eerste editie op 12 juli 1947 de oudste marathon van Nederland, deze wil jij toch ook gelopen hebben!

Focus ligt op damesveld
Al vanaf de begin jaren van de Enschede Marathon ligt de nadruk op een toptijd bij het mannenveld op de marathonafstand. Dit heeft de laatste jaren geleid tot mooie eindtijden én een parcoursrecord in 2011 van 2.07.20, op naam van Stephen Kiprotich uit Oeganda.

Na overleg met de loopadviseurs van de Enschede Marathon, waaronder Marti ten Kate en Global Sport Communications, kiest de organisatie van de Enschede Marathon ervoor de focus te leggen op een top damesveld en niet meer op een top mannenveld. Met deze wijziging creëert de organisatie meer aandacht voor het damesveld op de marathon, en dagen wij de nationale mannen uit als winnaar te finishen in Enschede

Afstanden: Marathon, Halve Marathon 10 en 5 km

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×