Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

Marieka op den Dries

 

marieka-opdendries-Runningteam-zorgsaam-hellendoorn-hardloopanalyse

Naam: Marieka op den Dries

Geboortedatum: 21-05-1987

Woonplaats: Hellendoorn

Club: Atletics

Favoriete evenement en waarom?
Amsterdam Marathon vorig jaar. Super sfeertje en de start en finish in het Olympisch Stadion is echt genieten. Maar ook omdat dit een wedstrijd was waar ik 4 maanden voor had getraind en 3 weken van te voren leek het er op dat ik hem niet zo kunnen lopen ivm een blessure en dat je de wedstrijd dan toch kunt uitlopen in ook nog een leuke tijd,  maakt de hele ervaring uniek.

Achtergrond hardlopen:
Ik ben een jaar of 5 geleden begonnen met hardlopen om mijn duurvermogen en snelheid voor de voetbal te vergroten. In het begin gewoon voor mezelf en eigenlijk niet echt wedstrijden. Totdat ik er achter kwam dat wedstrijden lopen ook wel erg leuk is. De sfeer, de gezelligheid, maar ook de prikkel om net even harder te lopen en dieper te gaan als tijdens de trainingen. 2 jaar geleden heb ik me ingeschreven voor het Sallands Crosscircuit (om weer op conditie te komen na mijn zwangerschap) en sindsdien is het “loopvirus” echt blijven hangen.

Ambities:
De halve marathon onder de 1h30 lopen en de marathon onder de 3h25. Tevens mijn 10km tijd richting de 42 minuten krijgen en liever nog iets sneller 😉

Favoriete trainingsplek:
De Hellendoornse Berg of de Sallandse Heuvelrug, rondje buitengebied Hellendoorn bevalt trouwens ook prima.

Inspirerend persoon:
Ik heb niet echt een persoon als voorbeeld, de passie en drive van (top)sporters in het algemeen werkt al aanstekelijk genoeg.

Andere sporten
Ik ben deze zomer gestopt met voetbal (15 jaar gedaan), momenteel loop ik dus alleen icm met af en toe krachttraining, zwemmen of fietsen.

Pr’s:
10km: 43’26 (2017),
15km: 1.04’50 (2014),
10EM: 1.12’37 (2014),
halve marathon: 1.35’51 (2017),
marathon: 3.36.56 (2016)

Merk hardloopschoenen:
Trainingschoen: Asics Nimbus
Wedstrijdschoen: Asics Kinvara

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×