Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

8 november 2018

Cross spikes of trailschoenen, welke schoen gebruik jij in het bos?

Er zijn verschillende schoenen om in het bos hard te lopen. ZorgSaam Lopers Company heeft een uitgebreid assortiment hardloopschoenen, cross spikes en trailschoenen. Maar wanneer kies je nu voor een ander type schoen? Er bestaan heel veel verschillende type en modellen schoenen. In principe kun je probleemloos op een normale hardloopschoen in het bos een cross of een trail lopen. Maar als je wel eens op een specifieke schoen hebt gelopen merk je toch veel verschil.

Verschil cross spikes en trailschoenen

cross-trailschoenen-trailrunning-zorgsaam-hellendoorn-zorgsaam lopers company

We gaan proberen het verschil in type schoen duidelijk te maken aan de hand van een paar voorbeelden. De weg-schoen laten we even voor wat het is, omdat we er van uit gaan dat iedereen bekend is met de normale hardloopschoen.

Komend weekend beginnen alle crosscompetities in de regio. De laatste jaren zien we hier een toename in het aantal deelnemers. Hardlopen in de natuur is “in”, of we dit nu crossen of traillopen noemen, of zelfs zoals de oudere generatie vaak zegt: vroeger liepen we ook in het bos maar noemde we het alleen niet zo. Laten we beginnen met het type schoen dat we aanbevelen voor de cross en waarom.

Cross spikes

cross-trailschoenen-trailrunning-zorgsaam-hellendoorn-zorgsaam lopers company

Brooks Mach 18 Cross spike

Voor de echte diehard crossers onder ons is een crossspike het fijnste dat er is! Een lichte schoen met enorm veel grip, dit kan worden vergroot door bijvoorbeeld 9mm, 12mm of zelfs 15mm spikes eronder te draaien, afhankelijk van het parcours en de weersomstandigheden. Mocht je er aan denken op een dergelijke schoen te gaan willen lopen denk er dan aan dat de belasting op de kuiten en achillespezen wel aanzienlijk vergroot wordt. Ben je een echte hak-lander dan is het af te raden om op een dergelijke schoen te gaan lopen. Niet alle parcours zijn overigens geschikt voor spikes dus loop eerst de ronde om erachter te komen of er stukken verhard in zitten.

Trailschoenen

cross-trailschoenen-trailrunning-zorgsaam-hellendoorn-zorgsaam lopers company

Salomon Sense Pro 3

Bovenstaand een trailschoen die ook erg geschikt is om op te crossen. Voor het gemiddelde bospad is het profiel aan de grove kant, maar tijdens de cross waar je op volle snelheid door de bochten wilt lopen is extra grip zeer gewenst. Deze schoen zou je ook zeer goed kunnen gebruiken tijdens een trail bij slecht weer en/of op rotsachtige ondergrond. Stukken verhard kun je hier mee overbruggen maar de schoen is gemaakt voor het grovere werk.

Allround schoen

cross-trailschoenen-trailrunning-zorgsaam-hellendoorn-zorgsaam lopers company

Inov 8 Parkclaw

Dan de allround schoen waarop je kunt crossen, traillopen en zelfs op de weg kunt lopen. Een schoen die gemaakt is voor de bossen in Nederland, niet teveel of te weinig grip, maar precies goed. Een stuk asfalt? Geen probleem. Voor de beginnend crosser of trailloper de perfecte schoen om op te lopen. Een goede combi tussen comfort en grip.

Iedereen heeft natuurlijk zijn eigen wensen en voorkeur dus houdt hier rekening mee bij het aanschaffen van een paar schoenen. Door verschillende schoenen te testen, maak je een goede keuze.

Kom langs en test ons uitgebreide assortiment cross spikes en trailschoenen

Bij ZorgSaam Lopers Company hebben wij nog veel meer cross spikes en trailschoenen. Mocht je vragen hebben, of een paar willen passen kom dan gerust langs in onze winkel in Hellendoorn en laat je vrijblijvend adviseren. Wil je een uitgebreide advies maak dan een online afspraak zo hebben wij alle tijd voor jou en helpen wij aan de voor jou perfecte schoen!  Iedereen in ieder geval veel succes en vooral veel plezier toe gewenst in de bossen! En graag tot ziens aan de Koemaste 2C in Hellendoorn, de koffie staat klaar!

Maak een afspraak met Daan Hardon!
Afspraak maken
Daan Hardon - Manager analysecentrum en verkoopspecialist hardloop-, trail- en wandelschoenen
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×