Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

1 juli 2020

Review: Cloudswift van On Running

Als liefhebber van bewegen en iemand die moeite heeft met stilzitten, heb ik mij laten vertellen dat een ‘everyday shoe’  de perfecte schoen is voor mij. Een schoen die je kunt dragen met hardlopen, fitness of wandelen. Afgelopen weken liep ik mijn eerste kilometers op de ON Cloudswift Black | Rock. Tijd om mijn ervaringen met jullie te delen!

Het Zwitserse merk On

Drie Zwitserse topsporters gingen samen op zoek naar de perfecte schoen. Het jonge en innovatieve bedrijf On Running werd opgericht en de demping in hardloopschoenen werd opnieuw uitgevonden. Voor een juiste demping hebben zij de unieke CloudTec zool ontwikkeld. Deze zool creëert een natuurlijke  afzet, optimale afwikkeling en een zachte landing. Het lijkt alsof je op wolken loopt. Het is een ‘typisch Zwisters’ merk, wat staat voor degelijkheid en strakke vormen. Geen poespas, maar ‘serieus goed’. De visie van On Running op hardloopschoenen is dat je mensen niet anders moet laten lopen dan dat ze van nature doen. Ze maken om die reden geen schoenen die je bewegingen ‘corrigeren’, de zogeteten anti-pronatie schoenen. On Running laat je rennen hoe je van nature rent: een natuurlijke voetbeweging. Uiteraard wel met demping, als je die nodig hebt.

Een hele comfortabele schoen

De schoen heeft een sok-achtige constructie, waardoor hij heel goed aansluit. Perfect voor mijn instabiele enkels. Wat mij gelijk opviel is de naadloze tong, die loopt door in de schoen en dat is bijzonder prettig! Je hebt hierdoor geen last van de tong die zich halverwege je training verplaatst naar de zijkant. Klinkt wat dubieus, maar ik doel uiteraard op die vervelende flap dat zich gebruikelijk achter de veters begeeft. Het damesmodel valt naar mijn idee wat kleiner uit, waardoor ik een halve maat groter dan gebruikelijk heb gekozen. Vanuit andere gebruikers begrijp ik echter dat hij wordt aangemerkt als een schoen die heel gemiddeld uitvalt.

Running On Clouds

De schoen voelt heel zacht aan, zit héél comfortabel en heeft een mooi aangesloten pasvorm. Het is daarnaast ook een goed ventilerende schoen. De wind waait er goed doorheen, helaas ook stof of zand. Dat heb ik gemerkt tijdens een rondje over de Sallandse Heuvelrug. Het zand zat tussen mijn tenen maar goed, daarvoor hebben we een douche. De naam van de schoen zegt het eigenlijk al: Cloudswift. Het voelt letterlijk alsof je op wolken loopt! De bijzondere zool zorgt voor extreem veel demping. Schoenen die de klappen opvangen zijn heel erg welkom met mijn gevoelige knieën en enkels.

On Running zolen

Geschikt voor (on)verharde wegen

De afgelopen weken heb ik meerdere keren op deze schoenen getraind op zowel de weg als in het bos. Beide keren liep ik lekker. Wel is het zo dat je na een rondje bos soms wat dennenappels of kleine takjes uit de zool moet halen, die nestelen zich gemakkelijk in de opening in de zool. Ook werd ik tijdens een rondje onverhard wat overmoedig, omdat je bijna zweeft op deze schoenen en daardoor meer snelheid maakt. Ik had er dus een mooi tempo in, struikelde over iets en werd gelanceerd. Resultaat: wat blauwe plekken en schaafwonden op schenen en handen. Maar of dat nou aan de demping en snelheid van de schoen ligt of dat het mijn enthousiasme vs. klungeligheid was? Ik denk dat laatste!

Everyday shoe

De schoen valt onder de categorie ‘everyday shoe’, omdat hij voor alle activiteiten geschikt is. Ik draag hem onder een jeans in mijn vrije tijd, tijdens een stevige wandeling in het bos en tijdens het hardlopen. Ik vind de Cloudswift een heel prettig schoentje, super comfortabel, functioneel en het uiterlijk spreekt mij aan! Dus voor alle dames die toe zijn aan comfortabele schoenen, er is geen excuus om Crocks uit de kast te trekken. Haal een paar ON schoenen in huis en loop comfortabeler dan ooit!

Feitjes op een rij:
Terrein:               Verhard en onverhard
Gewicht:             Vrouw: 240 gr | Man: 290 gr
Hieldrop             7mm
Pronatie:             Neutraal
Materiaal:           Vegan
Maatvoering:     Gemiddeld
Afstand:              Dagelijkse hardloopsessie | Lange afstand | Marathon

Het model Cloudswift Black|Rock is te koop bij ZorgSaam Lopers Company voor € 159,95. Verkrijgbaar in zowel heren- als damesmodel. 

On Cloudswift Women

On Cloudswift Dames

On Cloudswift Men

On Cloudswift Heren

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×