Maak een afspraak

26 oktober 2020

Sportieve ondersteuning van je medewerkers met de Werkkostenregeling (WKR)

Vind je het belangrijk dat jouw medewerkers aandacht hebben voor een gezonde leefstijl, met de focus op gezonde voeding en beweging?  Wij van ZorgSaam zijn van mening dat je hiermee het aantal lichamelijke klachten en blessures drastisch kan verlagen. Vitaliteit heeft daarnaats een positief effect op het verzuim van medewerkers. Het vergroten van een gezonde leefstijl van medewerkers, kun je als werkgever stimuleren door hier aandacht aan te schenken de werknemers hierin te faciliteren.

Ben jij bekend met de WKR-regeling?

Onder de Werkkostenregeling (WKR) mag en kan je als werkgever een percentage van het bruto jaarsalaris besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen aan je werknemers. Het gaat hierbij om zaken waar een werknemer privé voordeel van heeft en indirect jij als werkgever natuurlijk ook. Wat ons betreft een win-winsituatie!

Er zijn tal van mogelijkheden om de WKR-regeling in te zetten, denk bijvoorbeeld aan een:

  • het verstrekken van sportkleding met bedrijfsnaam en/of logo
  • sportvergoeding: vergoeden van abonnementsgeld en/of sportkleding
  • activitytracker of sporthorloge om het bewegen van je medewerkers te stimuleren
  • kerstpakket en/of eindejaarsgeschenk

De WKR in 2020 flink verhoogd

Op 1 januari 2020 is de bestedingsruimte binnen de Werkkostenregeling verhoogd van 1,2 % naar 1,7% voor de eerste € 400.000 van het fiscale loon. Vanwege de economische gevolgen van de coronacrisis, heeft de overheid recent besloten deze bestedingsruimte te verhogen naar maar liefst 3% (!). Dit betekent concreet dat je als werkgever een bedrag van maximaal € 6.800,- onbelast beschikbaar kunt stellen aan je medewerkers.  Dankzij deze verruimde regeling wordt het een stuk aantrekkelijker om je personeel bijvoorbeeld te trakteren op een waardevol eindejaar- of kerstgeschenk. Want 3% van het fiscale loon, daar kun je hele mooie dingen mee doen!

Houd bij de WKR ook rekening met de BTW

Schenk jij cadeaus aan je personeel? Dan moet je naast de werkkostenregeling (WKR) ook rekening houden met de omzetbelasting (BTW). De BTW over giften, relatiegeschenken en personeels­voorzieningen is namelijk maar tot op een zekere hoogte aftrekbaar. Je moet bestedingsruimte goed in het oog houden. Raadpleeg altijd je belastingadviseur om te checken hoe de regels uitwerken in jouw situatie. Daarmee voorkom je dat je zaken over het hoofd ziet en de eindheffing minder positief uitpakt.

De WKR is een goede stimulans voor vitale medewerkers

Vitaliteit op de werkvloer is vooral nu in tijden van crisis ontzettend belangrijk. Een fitte werknemer heeft namelijk minder kans op ernstige klachten bij de besmetting van Covid-19. Door naast een sportvergoeding bijvoorbeeld wandelschoenen en/of hardloopschoenen te faciliteren, stimuleer je de medewerkers om meer te bewegen. Professionele hulp nodig bij het meten van de gezondheid van jouw medewerkers? Patrick ter Brugge, Praktijkhouder en o.a. verantwoordelijk voor Preventief Medisch Onderzoek (PMO) binnen ZorgSaam Fysiotherapie, denkt graag met je mee. Neem vrijblijvend contact op over de mogelijkheden van bijvoorbeeld een Prefentief Medisch Onderzoek (PMO) of een fitheidsscan,

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×