Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

25 april 2018

Welke soort wandelschoen past bij jou?

Stel je zelf eerst de volgende vragen:

  • Waar ga ik lopen?
  • Onder welke weersomstandigheden loop je?
  • Welke schoen past bij mijn voet?
  • Hoe haal ik het meeste uit mijn wandelschoenen?

Voor passend schoenadvies, kom gerust langs bij ZorgSaam Lopers Company in Hellendoorn.

hanwag-wandelschoenen-zorgsaam-lopers-company-hellendoorn-nijverdal

De vraag: “Waar ga ik lopen?” bepaalt voor een deel  welke categorie schoen het beste bij jouw activiteit past. “Hoe vlakker het terrein, hoe lager de schoen moet zijn.” Maar de vraag: “Wat vindt je prettig?” is ook erg belangrijk. Sommige mensen lopen nu eenmaal prettiger op soepele lage schoenen, terwijl anderen meer baat hebben bij wat extra steun door middel van een hoge schoen.

Lage wandelschoenen, categorie A

Deze wandelschoenen zijn zeer geschikt voor wandelingen in het bos, vlak terrein, over het strand of door licht glooiend terrein. Doordat ze lager zijn, bespaar je gewicht en heb je meer bewegingsvrijheid. Dit maakt deze schoenen een uitstekende keuze voor bijvoorbeeld de Nijmeegse vierdaagse. Je kunt ze, door hun alledaagse uiterlijk, ook goed gebruiken voor stedentrips.

soort-wandelschoen-zorgsaam-lopers-company-hellendoorn-nijverdal-loopanalyse-lowa-meindl-hanwag-grisport

Hoge wandelschoenen, categorie A/B

Deze schoenen zitten tussen berg- en wandelschoenen in. Ze hebben een vrij soepele zool en een hoge schacht voor extra steun en stabiliteit. Dit maakt deze schoenen zeer geschikt voor langere wandelingen in Nederland of tochten met lichte bepakking door heuvelachtig terrein.

soort-wandelschoen-zorgsaam-lopers-company-hellendoorn-nijverdal-loopanalyse-lowa-meindl-hanwag-grisportsoort-wandelschoen-zorgsaam-lopers-company-hellendoorn-nijverdal-loopanalyse-lowa-meindl-hanwag-grisport

Welke soort schoen past het beste bij mijn voet?

Je kan geweldige schoenen zien, maar als deze niet bij jouw voet past, zal hij zeker niet bijdragen aan jouw wandelplezier. Om die reden hebben wij schoenen van verschillende merken, modellen en verschillende pasvormen in ons assortiment. Bij een brede voet hebben wij bijvoorbeeld de Hanwag Wide. Als je juist een smalle voet hebt, loopt de leest van Lowa comfortabel. Mocht je een bobbel (Hallux valgus) bij de grote teen hebben, dan kan een Hanwag Alta Bunion een uitkomst zijn.

soort-wandelschoen-zorgsaam-lopers-company-hellendoorn-nijverdal-loopanalyse-lowa-meindl-hanwag-grisport

Hanwag Alta Bunion dames

Bij natte tochten door Schotland of lange wandelingen met de hond door nat gras zijn waterdichte schoenen eigenlijk onmisbaar. Maar bij zomerse tochten in Zuid-Frankrijk zullen waterdichte schoenen, hoe ademend ze ook zijn, warm aanvoelen. Of als je snel warme voeten hebt, dan draagt een niet waterdichte schoen van luchtig mesh of leer zonder waterdicht membraan vaak veel prettiger.

Wandelsokken

Al zijn je schoenen nog zo comfortabel. Slechte sokken kunnen je wandelplezier verpesten. Kies daarom voor speciale wandelsokken. Deze sokken zijn gemaakt van vochtregulerende materialen. Daarnaast zijn ze voorzien van minimale naden en een aangename, nauwsluitende pasvorm. Dit alles voorkomt drukpunten en blaren. Bovendien hebben veel wandelsokken een dikkere onderlaag voor meer demping en een dunnere bovenzijde voor een optimaal vochttransport.

Wandelanalyse bij ZorgSaam Lopers Company Hellendoorn

Bij ons kun je terecht voor een uitgebreide wandelanalyse. Onze verkoopadviseurs meten je voeten via een drukmeetplaat en laten je meerder schoenen proberen om tot de juiste keus te komen. Heeft u ‘moeilijke’ voeten of last van een blessure tijdens het wandelen dan kan indien nodig een podotherapeut of fysiotherapeut mee kijken om u te helpen!
Om uitgebreid de tijd te hebben voor onze klanten werken wij bij voorkeur op afspraak. U kunt deze afspraak online inplannen of bellen met 0548-226222. U kunt natuurlijk ook zo bij ons binnenlopen, het kan zijn dat u even moet wachten omdat wij een andere klant aan het helpen zijn. Geen probleem, de koffie staat klaar!

Maak een afspraak met Daan Hardon!
Afspraak maken
Daan Hardon - Manager analysecentrum en verkoopspecialist hardloop-, trail- en wandelschoenen
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×