Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

Onderhoud hardloopschoenen

Goed onderhoud van je hardloopschoenen is erg belangrijk. Om optimaal van je nieuwe hardloopschoenen te genieten heeft ZorgSaam Lopers Company in Hellendoorn onderhoudstips voor jou op een rijtje gezet. Hardloopschoenen hebben heel wat te verduren, ze kunnen vuil worden door het lopen op verschillende ondergronden en nat worden door het lopen in de regen of het lopen van een obstakel run. Hierbij enkele onderhoudstips om je hardloopschoenen een langer en plezieriger leven te geven:

  1. Laat je hardloopschoenen nooit op of dichtbij de verwarming drogen, dit vermindert de elasticiteit van de schoen
  2. Haal na het lopen de binnenzolen er uit., hierdoor herstellen de schoenen eerder
  3. Zijn je schoenen nat geworden? Doe er een paar proppen papier in.
  4. Doe je hardloopschoenen nooit in de wasmachine, door het warme water en waspoeder kunnen de gelijmde onderdelen loslaten en de demping gaat achter uit.
  5. Zijn je schoenen erg vuil geworden borstel ze af en spoel ze af met koud water.
  6. Om duurzaam met je schoenen om te gaan is het verstandig om na verloop van tijd een 2e paar schoenen aan te schaffen. Hierdoor herstellen schoenen beter en voorkom je aanpassingsproblemen bij het overgaan naar nieuw schoeisel. Meer informatie over de levensduur van je schoenen vind je hier
Heb je vragen? De verkoopadviseurs van Zorgsaam Lopers Company staan altijd voor jouw klaar. Een (herhaal)afspraak kun je inplannen via onze online agenda!
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×