Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

11 december 2019

Review: Hoka one one Torrent

Voorstellen

Om te beginnen zal ik mij kort voorstellen. Ik ben Stella van de Velden, verkoopadviseur bij ZorgSaam Lopers Company. Al ruim 20 jaar loop ik met veel passie en heb ik aardig wat schoenen versleten. Aan mij de eer om jullie (ZorgSaam) hardlopers maandelijks van een review te voorzien. Bij ZorgSaam Lopers Company hebben we een uitgebreide collectie hardloopschoenen, trailschoenen en wandelschoenen en ik zal telkens een ander model uit onze collectie toelichten.

Vandaag een review over de trail schoen Hoka One One Torrent. (Neutrale schoen)

Hoka One One is van origine een Frans merk. In de bergen van Nieuw-Zeeland is het idee ontstaan om een trailschoen te ontwikkelen waarmee in eerste instantie het down-hill running vergemakkelijkt kon worden. De naam Hoka One One komt uit het Maori en betekent “Fly over the earth”. De vleugels zie je dan ook als symbool terug op de Hoka schoenen.

Nu de herfst is begonnen en koning winter in zicht is zijn een paar trail schoenen naast je gewone hardloopschoenen best prettig als je veel in het bos loopt.

Een trail hardloopschoen is zo opgebouwd dat het je voeten beschermd tegen stenen/grint, boomwortels en vuil. Trailschoenen bieden je net wat meer grip op de onverharde paden, modder, glibberige ondergronden. En s ’winters net iets meer grip in de sneeuw. Een aantal weken geleden heb ik de Torrent op de Sallandse Heuvelrug uitgetest. Vanuit mijn huis loop ik eerst een stuk over de verharde weg. Daarna schiet ik een zandpad in langs de weilanden en verdwijn dan het kleurrijke bos in. Ik pak verschillende paden/single tracks om een goed beeld te krijgen van de Torrent. Modder paden, paden met mul zand, grint en boomwortels worden opgezocht. En uiteraard zoek ik een aantal heuvels op!

Conclusie:

Wat mij als eerste opvalt is dat de schoen heerlijk comfortabel en verrassend licht aanvoelt! De Torrent sluit mooi aan om mijn smalle voeten. De toe box is wat breder maar voelt wel prettig aan. De grip is super op bovengenoemde ondergronden, dankzij de rubberen slijtzool met agressieve groeven aan de onderkant van de schoen. Bij het afdalen maak ik wat tempo mijn voeten rollen vlot af, ik heb het gevoel dat ik vlieg. De Torrent voelt voor mij als een lichte snelle reactieve trailschoen. Een heerlijk trailschoen voor zowel de korte als lange trails maar ook perfect voor een heuveltraining!

De Hoka One One Torrent heeft bij mij een plekje verdiend in mijn schoenencollectie!

Specificaties:

· Groeven in verschillende richtingen zorgen voor een goede grip op elke ondergrond

· Open meshconstructie zorgt voor een ademend vermogen, sneldrogend comfort en ondersteuning

· Oversized EVA-tussenzool voor lichtgewicht schokdemping

· Tussenzool Profly voor een uitstekende balans tussen voortstuwing en bescherming

· Heeldrop heren 4mm/dames 5mm

(hoogteverschil van de zool van een hardloopschoen van hiel naar teen)

· Gewicht:258 gr heren/211 gr dames

Nieuwsgierig geworden? Maak gerust een afspraak online en test de Hoka One One Torrent nu uit!

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×