Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

11 juni 2019

Review hardloopschoen Asics Gel Nimbus 21

Om te beginnen zal ik mij kort voorstellen. Ik ben Stella van de Velden, verkoopadviseur bij ZorgSaam Lopers Company. Al ruim 20 jaar loop ik met veel passie en heb ik al heel wat schoenen versleten. Aan mij de eer om jullie als (ZorgSaam) hardlopers maandelijks van een review te voorzien. Bij ZorgSaam Lopers Company hebben we een uitgebreide collectie hardloopschoenen en ik zal telkens een ander model uit onze collectie toelichten.

hardloopschoenen asics-stella van de velden-hardlopen-loopanalyse-step one-intersport-hellendoorn-zorgsaam lopers company

Review Asics Gel Nimbus 21

De Asics Gel-Nimbus 21 is de meest luxe schoen van Asics en inmiddels toe aan zijn  21euitvoering, vandaar het getal 21. De Nimbus wordt ook wel de Koning der neutrale hardloopschoenen genoemd.
Zelf heb ik ook een aantal jaar op de Nimbus gelopen en deze schoen zal je dan ook in mijn hardloopschoenen collectie vinden. Toch verandert de Nimbus per update en het is dus altijd verstandig deze schoen eerst te testen in een winkel. Dit is één van de belangrijke redenen dat wij altijd een loopanalyse uitvoeren bij de verkoop van schoenen bij ZorgSaam Lopers Company.

Persoonlijk vind ik de Nimbus meteen prettig en comfortabel aanvoelen. Een heerlijke zachte duurloopschoen met veel demping, geschikt voor zowel de verharde en onverharde paden. De Asics Gel-Nimbus 21 is uitermate geschikt voor hardlopers met een neutrale afwikkeling.

De belangrijkste updates van de Asics Nimbus 21

Er zijn een aantal updates ten opzichte van de Nimbus 20. De belangrijkste aanpassingen licht ik jullie toe:

  • De voorvoet heeft meer ruimte gekregen rondom de tenen waardoor jouw tenen meer ruimte hebben tijdens het hardlopen.
  • Het bovenwerk is gemaakt van een 2-laags Jacquard Mesh-materiaal en het sluit goed aan. Bovendien is het ontwikkeld voor een optimaal ademend vermogen. Het voorkomt huidirritaties en het bovenwerk zorgt voor een prettig comfort tijdens het hardlopen. Het houdt de voeten koel en droog tijdens het hardlopen.
  • Het nieuwe design van de tussenzool zorgt voor een verbeterde teruggave van energie tijdens het landen en afwikkelen van de voet. Het gewicht blijft laag vanwege het FlyteFoam in de zool.
  • De vernieuwde Gel technologie biedt nog meer demping voor de gehele voet
  • De externe verstevigde hielkap houdt je hiel stevig op zijn plek en zorgt voor een perfecte pasvorm.
  • De AHARPLUS-hielpug is toegevoegd aan de buitenzool, waardoor je zo lang kunt lopen als wilt.
  • De AHAR-buitenzool, waarin carbon is verwerkt zorgt voor een zeer goede grip.
  • Heeldrop heren 10mm/dames13mm (hoogteverschil van de zool van een hardloopschoen van hiel naar teen)
  • Gewicht: 310 gr heren/250 gr dames

Voor mij is deze schoen een absolute topper en zeer geschikt om in onze regio te lopen. Zowel op de verharde als onverharde paden in ons Reggedal of de Sallandse Heuvelrug kun je er prima mee uit de voeten.

Nieuwsgierig geworden? Maak gerust een online afspraak en test de Asics Gel-Nimbus 21 uit!

 

Maak een afspraak met Stella van de Velden!
Afspraak maken
Stella van de Velden - Verkoop adviseur
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×