Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

20 juli 2019

Review New Balance 880

Om te beginnen zal ik mij kort voorstellen. Ik ben Stella van de Velden, verkoopadviseur bij ZorgSaam Lopers Company. Al ruim 20 jaar loop ik met veel passie en heb ik heel wat schoenen versleten

Aan mij de eer om jullie (ZorgSaam) hardlopers maandelijks van een review te voorzien.

Bij ZorgSaam Lopers Company hebben we een uitgebreide collectie hardloopschoenen en ik zal telkens een ander model uit onze collectie toelichten.

Vandaag een review van de New Balance 880 v9 (9e uitvoering van deze serie).

Sinds de jaren 50 maakt New Balance hardloopschoenen en is het uitgegroeid tot een van de meest populaire merken in de hardloop wereld. De New Balance 880v9 zijn ontworpen voor neutrale hardlopers. Een tijdje terug heb ik de New Balance 880v9 ook toegevoegd aan mijn schoenen collectie.
En uiteraard meteen getest!

Ik test de 880v9 in een lange duurloop met een aantal versnellingen. Vanuit mijn huis loop ik zo het bos in de Sallandse Heuvelrug. Ik loop een stuk over de verharde fietspaden. De schoenen voelen zeer licht aan alsof ik pantoffels aan heb. Ze sluiten perfect om mijn voeten en om mijn hak. Ik besluit na 15 minuten een stukje te gaan versnellen en een stukje off road te gaan, op hoge snelheid voelt de 880v9 ook super aan! Op deze schoenen zou ik dus ook heel goed een 5km wedstrijd op kunnen lopen!
De schoen heeft een prettige naadloze pasvorm. Door het mesh bovenwerk sluit deze perfect aan om je voet. Bij de tenen is het mesh juist wat ruimer zodat de tenen kunnen spreiden tijdens het afwikkelen.
Er is niet heel veel veranderd ten opzichte van zijn voorganger de 880v8 enkel verbeterd.

De belangrijkste aanpassingen licht ik jullie toe:

    • Het naadloos bovenwerk van de New Balance 880v9 zorgt voor een flexibele pasvorm

Mesh-bovenwerk heeft een optimaal ademend vermogen.
Het bovenwerk is voorzien van reflecterende details o.a. bij de N om de zichtbaarheid te vergroten.

    • De tussenzool TruFuse bestaat uit een combinatie van een Abzorb onderlaag en Acteva bovenlaag. De bovenste elastische laag ACTEVA zorgt voor een comfortabel gevoel onder de voet. ABZORB is een materiaal dat ontworpen is om schokken te absorberen.

Deze combinatie is zeer responsief en biedt veel demping tijdens het hardlopen.

    • Heeldrop heren 10mm/dames10mm

(hoogteverschil van de zool van een hardloopschoen van hiel naar teen)

  • Gewicht:305 gr heren/255 gr dames

Samengevat vind ik de 880v9 een zeer geschikt schoentje voor de hardloper die zijn trainingen graag afwisselt. Stabiel genoeg voor lange duurlopen over de Sallandse Heuvelrug, zowel op de verharde en onverharde paden. Ideaal voor het gebruik van baantrainingen en voor het lopen van snelle tempo’s. En voor wegwedstrijden zeer geschikt omdat de 880v9 licht is!

Nieuwsgierig geworden? Maak gerust een afspraak online en test de New Balance 880v9 uit!

Maak een afspraak met Stella van de Velden!
Afspraak maken
Stella van de Velden - Verkoop adviseur
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×