Maak een afspraak

20 november 2020

Review: wandelschoen Dolomite Cinquantaquattro Low GTX

Graag stel ik mij eerst even kort aan jullie voor. Ik ben Stella van de Velden, verkoopadviseur bij ZorgSaam Lopers Company en al ruim 20 jaar een gepassioneerde en fanatieke (hard)loper. In al die jaren heb ik al aardig wat schoenen versleten en aan mij de eer om jullie (ZorgSaam) hardlopers & wandelaars, maandelijks van een review te voorzien. In onze winkel in Hellendoorn hebben we een uitgebreide collectie hardloop-, trail- en wandelschoenen. Iedere maand onderzoek ik een nieuw model uit onze collectie en deel ik mijn ervaringen met jullie. Vandaag een review van de wandelschoen van het merk Dolomite, de Cinquantaquattro Low GTX.

Het Italiaanse merk wandelschoenen: Dolomite

ZorgSaam Lopers Company heeft het Italiaanse merk Dolomite onlangs mogen toevoegen aan de uitgebreide collectie wandelschoenen. Dolimite is in 1897 opgericht door Giuseppe Garbuio, hij opende een schoenenwinkel en begon met de productie van bergschoenen. De “Dolomieten” was en is nog steeds de inspiratiebron voor zijn collectie. Tegenwoordig is het merk uitgegroeid tot een merk van wereldformaat met producten die kwalitatief hoogwaardig zijn. De productlijn van Dolomite bestaat niet alleen uit wandelschoenen maar ook uit wandelkleding en wandelstokken.

Mijn eerste ervaring met Dolomite!

Een aantal weken geleden heb ik de Dolomite type Cinquantaquattro Low GTX getest. Terwijl ik de wandelschoenen uit de doos til, valt hij mij direct op dat ze niet de looks hebben van een gemiddelde wandelschoen. Ze zien er casual uit en voelen stevig aan. In de doos bevindt zich ook een extra setje veters met een kleurtje. Erg handig maar ook leuk om je schoenen een hele andere uitstraling te geven. De schoen is qua breedte normaal de voorvoet is wel wat ruimer. Hij voelt comfortabel aan en sluit verder prettig om mijn voeten. Het is heerlijk herfst weer om erop uit te trekken en de wandelschoenen uit te testen!

Tijd voor een testrondje met de Dolomite en hond Guus!

Ik neem onze hond Guus mee en loop vanuit mijn huis over de verharde weg langs de weilanden het bos in. Uiteraard pak ik een route met verschillende ondergronden: paden met mul zand over de heide, verharde paden, wat heuvels en single tracks. Dit vind ik persoonlijk de leukste paden! In deze periode ligt er veel blad op de bospaden en is het ook wel oppassen geblazen! Onder een bed van natte bladeren verschuilen boomstronken en wortels die je nauwelijks ziet. We lopen een smal paadje door, Guus is iets te enthousiast en stuift met een snelheid langs mij heen en duwt mij bijna omver op de smalle single track. Met 1 voet sta ik vol in een plas water en met de andere voet sta ik op een stuk boomwortel. Gelukkig is de wandelschoen waterdicht door de Gore-Tex lining! De grip van de schoen is hier ook meteen mee getest! De schoen heeft een goede grip dankzij de Vibram zool. Deze zorgt namelijk voor extra grip.

Mijn oordeel over de Cinquantaquattro Low GTX

Ik heb verschillende wandelschoenen op de plank staan maar dit paar vind ik persoonlijk ook wel in de categorie casual/lifestyle passen. Deze wandelschoenen heb ik niet alleen puur voor het wandelen aan maar draag ik tevens als vrijetijdsschoen. Ik vind ze ook geschikt voor het dagelijks gerbuik. Ze lopen erg prettig en zijn makkelijk in onderhoud. Een erg leuk detail zijn de extra gekleurde veters die er bij zitten!

Specificaties:

  • Lage wandelschoen ook prima voor casual
  • Bovenmateriaal schoen leder
  • Gore-Tex binnenwerk waardoor ze waterdicht, ademend en winddicht zijn.
  • Vibram buitenzool: schokabsorberend
  • Binnenzool: Dolomite Anatomic System/DAS, wat zorgt voor een optimale pasvorm, vermoeidheid vermindert en de houding verbetert.
  • Hakhoogte 1 tot 3cm
  • Vetersluiting
  • Schoencategorie A
  • Gewicht:440 gram

Nieuwsgierig geworden? Maak gerust een afspraak (online)en test de Dolomite  bij ons uit!

              

Maak een afspraak met Stella van de Velden!
Afspraak maken
Stella van de Velden - Verkoop adviseur
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×