Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

Runners knee

Een runners knee of tractus iliotibialis frictie syndroom is één van de meest voorkomende hardloopblessures. Vaak moet de oorzaak worden gezocht in een matige stabiliteit van rug/heup/knie en/of een te snelle trainingsopbouw. Verkeerde of verouderde hardloopschoenen kunnen ook bijdragen aan het ontstaan van een runners knee. Bij ZorgSaam Lopers Company in Hellendoorn zijn wij gespecialiseerd in het aanmeten van de juiste hardloopschoenen, door nauw samen te werken met de fysiotherapeuten en sportpodotherapeuten van ZorgSaam zijn wij het adres om jou blessure te verhelpen. Meer informatie over een runners knee vindt u hieronder.

Het tractus iliotibialis frictie syndroom is een hardloopblessure die ook weleens gezien wordt bij bergwandelaars. De pijn zit aan de buitenkant van de knie en is het gevolg van wrijving tussen de tractus iliotibialis pees en botweefsel van het kniegewricht.

In de literatuur wordt het tractus iliotibialis frictie syndroom ook wel een ‘runners knee’ (lopersknie) genoemd. Dit is echter een verwarrende naam omdat deze term tevens frequent gebruikt wordt voor het patello-femoraal pijnsyndroom.

Bron: Hierhebikpijn.nl

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×