Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

Rutger op den Dries

Runningteam-zorgsaam-hellendoorn-hardloopanalyse-rutger-opdendries

Naam: Rutger op den Dries

Geboortedatum: 13-10-1987

Woonplaats: Hellendoorn

Club: Tv Argo

 

Favoriete evenement:

Geen absolute favoriet. Er zijn zoveel mooie dingen. Alleen al bij ons in de buurt is er genoeg leuks te vinden. Zowel op hardloop-, als op triathlongebied.
Afgelopen jaar het Sallands Cross Circuit ontdekt. Er leuk om aan mee te doen. Wekelijks aan de start met dezelfde club fanatiekelingen die aan de ene kant tegen elkaar strijden, maar daarbuiten een gezellige club vormen.
Mijn beste herinnering heb ik aan de marathon Rotterdam in 2016. Hele mooie marathon met bijna aan het hele parcours rijen dik aan toeschouwers. De wedstrijd liep voor mij ook super. Relatief makkelijk mijn doel toen gehaald, daarom tijd genoeg gehad om te genieten onderweg.

 

Achtergrond hardlopen:

Jarenlang heb ik gevoetbald. Hardlopen op zichzelf had ik niet zoveel mee.
In 2011 had ik weer eens iets te veel zelfvertrouwen toen ik riep dat ik die Diepe Hel Holterbergloop wel even zou doen. Met een vriend ingeschreven voor de 10 mijl. Die ging nog lang niet soepel, maar uitgelopen. Dat was eigenlijk het startpunt voor het hardlopen. Het jaar daarna was de StrongmanRun de uitdaging, in 2013 de halve marathon in Enschede. Weer een jaar later de hele marathon in Enschede. Ik had eigenlijk nog geen idee over trainen, ik ging gewoon lopen en ik had er plezier in.
Doordat ik inmiddels om het weekend moest werken en nog steeds geen uitnodiging had van Ajax om daar te komen voetballen heb ik die droom maar laten varen. Ben het hardlopen wat serieuzer gaan benaderen. Me verdiept in hoe je moet trainen enz.
Na 2 keer de marathon te hebben gelopen wilde ik weer meer. Ik hoorde rond die tijd dat de triathlon in Rijssen was. Ik ben daar toen gaan kijken en wist eigenlijk meteen dat ik dat wilde doen. Ik geloof een maand later heb ik mij aangemeld bij Tv Argo.

 

Ambities:

Op korte termijn wil ik graag de marathon binnen 2u40m uitlopen. Hier eerder dit jaar al een poging toe gedaan in Enschede, maar dat is niet gelukt. Daarom start ik in oktober in Eindhoven om dit nogmaals te proberen.

Op de langere termijn wil ik ooit nog eens de hele triathlon volbrengen. Wanneer dit gaat gebeuren weet ik nog niet. Meestal krijg ik wat impulsief iets in mijn hoofd en ga er dan vol voor.

 

Favoriete trainingsplek:

Het bos ligt op 1 minuut lopen van mijn huis. Loop nog even door en en je staat op de Holterberg. Je hoeft hier niet ver weg om een mooie plek te vinden, waar je ook nog eens goed kan trainen.

 

Inspirerend persoon:

Kunnen heel veel mensen zijn. Via de vele evenementen kom je zoveel mensen tegen. Ik heb van een afstandje kunnen volgen hoe anderen met hun doel bezig waren. De hele triathlon, de marathon, of wat kleinere doelen. Als ik mensen hard zie trainen en hun doel zie halen dan krijg ik ook zin om te gaan trainen. Ga maar eens bij de finish van een marathon staan en je ziet wel wat ik bedoel.

 

Andere sporten:

Naast hardlopen natuurlijk wielrennen en zwemmen (triathlon). Ik probeer zo af en toe een sportschool te bezoeken als ondersteuning voor de duursporten. Verder voetbal kijken en praten over wanneer we met vrienden weer eens gaan squashen.

 

Pr’s:

wordt aan gewerkt 😉

 

Trainingschoen: Saucony Fastwitch

Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×