Maak een afspraak

0548 226 222

Zoeken
Afspraak maken

(Sport)Podotherapie

Coen Smit is onze sportpodotherapeuten. Hij heeft zich na de basisopleiding tot podotherapeut (4-jarige bachelor opleiding) middels een post-HBO opleiding aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven gespecialiseerd tot sportpodotherapeut. Coen is met name gespecialiseerd in het analyseren van sportspecifieke bewegingspatronen.

Het kennisdomein van een sportpodotherapeut reikt verder dan de voet. Een voet is een onderdeel van een bewegingsketen waarin alle schakels moeten kloppen. Er wordt gekeken naar de totale bewegingsketen van het lichaam. Hierbij worden alle factoren belicht die van invloed kunnen zijn op het ontstaan sportblessures of het uitblijven van herstel. Iedere sport is anders en kent specifieke factoren die een rol kunnen spelen bij blessures. Iedere sporter vraagt dan ook om een sportspecifiek onderzoek en behandeling. Een sportpodotherapeut kijkt naar het totaal aan maatregelen, die getroffen kunnen worden ter preventie of behandeling van sportletsels.

Een sportpodotherapeut kijkt naar het totaal aan maatregelen, die getroffen kunnen worden ter preventie of behandeling van sportletsels. Binnen ZorgSaam hebben we de beschikking over innovatieve technieken zoals echografie, videoanalyse en een drukmeetsysteem om de patiënt uitvoerig te analyseren en de behandeling te evalueren.

De behandeling kan uiteenlopen van het aanmeten van sportpodotherapeutische inlays tot het geven van schoenadvies, looptraining en dergelijk. Indien nodig, wordt er voor een multidisciplinaire benadering gekozen. Men kan daarbij denken aan samenwerkingen met fysiotherapeuten, sportartsen of andere specialisten. Naast sportspecifieke blessures, behandelen wij uiteraard ook reguliere blessures.

Voor meer info klikt u hier!

Maak een afspraak met Coen Smit!
Afspraak maken
Coen Smit - (sport)podotherapeut
Uw browser is niet meer van deze tijd!

Update uw browser om optimaal van deze website (en vele anderen) te genieten Nu updaten!

×